Current Affairs Quiz Questions 2021, 01June

Current Affairs Quiz Questions 2021 of 01 June by experts to increase general awareness section for all competitive exams especially UPSE, State PCS, CDS, SSC, Banking exams, RRB, NTPC etc!

Current Affairs Quiz Questions 2021 :

1) Which Union State has launched the survey of Nomadic Population?

  • A) Jammu and Kashmir
  • B) Lakshadweep
  • C) Ladakh
  • D) Puducherry
Ans : A) Jammu and Kashmir

2) Gram Panchayat of which state has attracted villagers for for Covid test with Rs. Five Lakh insurance Policy?

  • A) Uttar Pradesh
  • B) Haryana
  • C) Maharashtra
  • D) Bihar

Ans : B) Maharashtra

3) Who has bagged gold medal at Asian Boxing Championships in Dubai, recently?

  • A) Pooja Rani
  • B) Anupma
  • C) MC Mary Com
  • D) Arundhati Chaudhary

Ans : A) Pooja Rani

4) Government of which state/UT has nominated higher officials for State Task Force ( STF ) constituted to monitor progress of UDAAN scheme?

  • A) Delhi
  • B) Manipur
  • C) Punjab
  • D) Ladakh

Ans : C) Punjab

5) Which state government will provide Rs 5 Lakh assistance to kin of media persons who died of Covid-19?

  • A) Jharkhand
  • B) Odisha
  • C) Tripura
  • D) Chhattisgarh

Ans : D) Chhattisgarh

6) _______________ has announced additional benefits through ESIC & EPFO schemes for dependents of workers passing away due to Covid-19?

  • A) Ministry of Labour and Employment
  • B) Ministry of Commerce and Industry
  • C) Ministry of Home affairs
  • D) Ministry of Home & Justice
Ans : A) Ministry of Labour and Employment

7) Indian Farmer fertilizer Cooperative ( IFFC ) will launched nitrogen fertilizer based nano urea in market in __________.

  • A) August 2021
  • B) June 2021
  • C) September 2021
  • D) December 2021

Ans : A) August 2021

8) Which state has launched solar based electrification programme for rural households in the state?

  • A) Goa
  • B) Punjab
  • C) Haryana
  • D) Jharkhand

Ans : A) Goa

Largest source of FDI in India 2021
Current Affairs Quiz Questions 2021

Thanks for reading :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *