Current Affairs Quiz Questions 2021, 07 June

Current Affairs Quiz Questions 2021 of 07 June by experts to increase general awareness section for all competitive exams especially UPSE, State PCS, CDS, SSC, Banking exams, RRB, NTPC etc!

1) Who approved the release of Performance Grading Index 2019 – 20 for state and UTs?

  • A) Ramesh Pokhriyal
  • B) Amit Shah
  • C) Narendra Modi
  • D) Rao Indrejit Singh

Ans : A) Ramesh Singh

2) A 100 bed mobile covid center is proposed to be set up by WHO in Osmanabad district of which state?

  • A) Bihar
  • B) Assam
  • C) Uttar Pradesh
  • D) Maharashtra

Ans : D) Maharashtra

3) PM Narendra Modi extended his greetings on the occasion of ___________ BIMSTEC day of June 6.

  • A) 18th
  • B) 24th
  • C) 36th
  • D) 43rd

Ans : B) 24th

4) Center has assured safe potable tap water in every household of North Western States by which year?

  • A) 2022
  • B) 2032
  • C) 2025
  • D) 2030

Ans : A) 2022

5) Which Power producer has joined UN’s CEO Water Mandate to step up work on water conservation?

  • A) Adani Group
  • B) TATA Powers
  • C) NTPC
  • D) JSW Energy

Ans : C) NTPC

6) Ministry of Information and Technology has send final notice to ________ for immediate compliance with new IT rules?

  • A) Google
  • B) WhatsApp
  • C) Twitter
  • D) Facebook

Ans : C) Twitter

Current Affairs Quiz Questions 2021

7) Who held a virtual meeting with senior government officials to discuss the infrastructure roadmap ahead?

  • A) Narendra Modi
  • B) Piyush Goyal
  • C) Nirmala Sitharaman
  • D) Amit Shah

Ans : C) Nirmala Sitharaman

8) DAC has approved Navy’s proposal for construction of 6 submarines at approximate cost of ________.

  • A) Rs. 13,000 Crore
  • B) Rs. 23,000 Crore
  • C) Rs. 33,000 Crore
  • D) Rs. 43,000 Crore

Ans : D) 43,000 Crore

Current Affairs Quiz Questions 2021
New Chairman of NHRC 2021
Current Affairs Quiz Questions 2021

Thanks for reading :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *