Current Affairs Quiz Questions 2021, 31 May

Current Affairs Quiz Questions 2021 of 31 May by experts to increase general awareness section for all competitive exams especially UPSE, State PCS, CDS, SSC, Banking exams, RRB, NTPC etc!

Current Affairs Quiz Questions 2021 :

1) Which has become the first Union Territory to provide relief to COVID victims families ?

  • A) Chandigarh
  • B) Puducherry
  • C) Delhi
  • D) Jammu and Kashmir

Ans : D) Jammu and Kashmir

2) Bal-Seva Yojana for children who lost their parents due to COVID has been launched by which state?

  • A) Bihar
  • B) Uttar Pradesh
  • C) Rajasthan
  • D) Telangana

Ans : B) Uttar Pradesh

3) Centre has allocated , how much amount grant to Madhya Pradesh under Jal Jeevan mission?

  • A) Rs. 7,119 crore
  • B) Rs. 2,517 Crore
  • C) Rs. 5,117 Crore
  • D) Rs. 3,129 Crore

Ans : C) Rs. 5,117 Crore

4) Which among the following received Eni Award 2020 for renewable energy research?

  • A) Abhijit Banerjee
  • B) CNR Rao
  • C) Avinash Dixit
  • D) Gopi Chand Narang

Ans : B) CNR Rao

5) National Environmental Engineering Research Institute, which has developed New technology for COVID testing, is based in __________.

  • A) Indore
  • B) Nagpur
  • C) Lucknow
  • D) Bengaluru

Ans : B) Nagpur

6) Government of which state has announced CM’s Sishu Sewa Scheme for children, who lost parents due to Covid-19?

  • A) Assam
  • B) Manipur
  • C) Nagaland
  • D) Odisha

Ans : A) Assam

7) Who has been given additional charge of Director General of National Investigation Agency ( NAI)?

  • A) Vitul Kumar
  • B) Rakesh Kumar Yadaw
  • C) Kuldip Singh
  • D) Rajiv Sharma

Ans : C) Kuldip Singh

8) Which ministry has launched Yuva – Prime Minister’s Scheme for mentoring young authors?

  • A) Ministry of Home Affairs
  • B) Ministry of Labour & Employment
  • C) Ministry of Education
  • D) Ministry of Communication

Ans : C) Ministry of Education

Current Affairs Quiz Questions 2021
President of Syria 2021
Current affairs quiz questions 2021

Thanks for reading :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *