Current Affairs Quiz Questions 2021, 30 June

Current Affairs Quiz Questions 2021 of 30 June by experts to increase general awareness section for all competitive exams especially UPSE, State PCS, CDS, SSC, Banking exams, RRB, NTPC etc!
1) Centre government has allocated how much amount to Jharkhand state at Jal Jeevan Mission?
  • A) Rs. 3,234 Crore
  • B) Rs. 2,479 Crore
  • C) Rs. 4,564 Crore
  • D) Rs. 7,756 Crore

Ans : B) Rs. 2,479 Crore

2) Health and Family Minister Dr. Harsh Vardhan reviewed the preparedness for prevention and control of vector borne disease in ___________.
  • A) Telangana
  • B) Uttarakhand
  • C) Maharashtra
  • D) Delhi

Ans : D) Delhi

Current Affairs Quiz Questions 2021
3) Who launched the integrated services of Udyam registration portal, recently?
  • A) Nitin Gadkari
  • B) Smiriti Irani
  • C) Amit Shah
  • D) Prakash Javedkar

Ans : A) Nitin Gadkari

4) External Affairs Minister S. Jaishankar had attended G20 ministerial meeting in which country?
  • A) Russia
  • B) Italy
  • C) China
  • D) UAE

Ans : B) Italy

5) Department of Justice has launched enforcing contract potal.
It will provide easy access to latest information on commercial cases in dedicated commercial courts of _________.
  • A) Delhi
  • B) Mumbai
  • C) Bengaluru
  • D) All of the above

Ans : D) All of the above

6) President Ram Nath Covind laid the foundation stone of Dr. Bhimrao Ambedkar culture centre in which city?
  • A) Lucknow
  • B) Indore
  • C) Kolkata
  • D) Ranchi

Ans : A) Lucknow

7) Who inaugurated the Asia’s longest high speed track at NATRAX Indore?
  • A) Amit Shah
  • B) Smiriti Irani
  • C) Harsh Vardhan
  • D) Prakash Javedkar

Ans : D) Prakash Javedkar

Current Affairs Quiz Questions 2021
8) Which of the following has released comprehensive study on Not For Profit model in country?
  • A) CSIR
  • B) NITI Aayog
  • C) ICMR
  • D) NDRF

Ans : B) NITI Aayog

Current Affairs Quiz Questions 2021
Current Affairs Quiz Questions 2021
Current Affairs Quiz Questions 2021

Thanks for reading :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *