Current Affairs Quiz Questions 2021 : 29 May

Current Affairs Quiz Questions 2021 of 29 May by experts to increase general awareness section for all competitive exams especially UPSE, State PCS, CDS, SSC, Banking exams, RRB, NTPC etc!

Current Affairs Quiz Questions 2021 :

1) Name the secretary of Research & analysis wing , whose team has been extended by one year recently.

  • A) Alok Joshi
  • B) Samant Kumar Goel
  • C) Anil Dhasmana
  • D) Sanjeev Tripaathi

Ans : B) Samant Kumar Goel

2) APEDA, which organised the virtual trade fair for horticulture products is headquartered in __________.

  • A) Pune
  • B) Lucknow
  • C) Mumbai
  • D) New Delhi

Ans : D) New Delhi

3) Which State will involve youth to fight Covid under mission Fateh 2.0 ?

  • A) Haryana
  • B) Up
  • C) Panjab
  • D) Jharkhand

Ans : C) Punjab

4) CM of which state has launched MHIM Mobile app for home isolation patients?

  • A) Manipur
  • B) Meghalaya
  • C) Maharashtra
  • D) West Bengal

Ans : A) Manipur

5) Which country has approved the emergency use of Pfizer BioNtech vaccine?

  • A) India
  • B) United States
  • C) Bangladesh
  • D) Russia

Ans : C) Bangladesh

6) Which state government has decided to grant ex gratia of Rs 50,000 to families that lost member to Covid – 19 ?

  • A) Assam
  • B) Meghalaya
  • C) Jharkhand
  • D) Bihar

Ans : B) Meghalaya

7) Genetik Life sciences based ni which city has produced Amphotericin B injection for black fungus infection?

  • A) Agra
  • B) Wardh
  • C) Ahmedabad
  • D) Bhagalpur

Ans : B) Wardha

8) Bashar Al-Assad will continue to serve as president of which country after winning election for fourth time?

  • A) Qatar
  • B) Syria
  • C) Turkey
  • D) Kuwait

Ans : B) Syria

Pfizer and Moderna vaccine details
Current Affairs Quiz Questions 2021

Thanks for reading :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *