Current Affairs Quiz Questions 2021, 28 June

Current Affairs Quiz Questions 2021 of 28 June by experts to increase general awareness section for all competitive exams especially UPSE, State PCS, CDS, SSC, Banking exams, RRB, NTPC etc!

1) Nitin Gadkari inaugurated and laid foundation stones of several road projects worth over _________ in Himachal Pradesh.

  • A) Rs. 2,000 Crore
  • B) Rs. 3,000 Crore
  • C) Rs. 5,000 Crore
  • D) Rs. 6,000 Crore

Ans : D) Rs. 6,000 Crore

2) Atal Tunnel, which is in news recently is located in which UT/state?

  • A) Ladakh
  • B) Jammu & Kashmir
  • C) Himachal Pradesh
  • D) Madhya Pradesh

Ans : C) Himachal Pradesh

3) Kala Nidhi 2021 – A Fundraiser concert for pandemic hit artist is launched in which state?

  • A) Kerala
  • B) Karnataka
  • C) Maharashtra
  • D) Gujrat

Ans : B) Karnataka

eye, creative, galaxy

4) Odisha government will launch Pneumococcal Conjugate Vaccine ( PCV ) under the Universal Immunisation Program on ___________.

  • A) 28 June
  • B) 29 June
  • C) 30 June
  • D) 31 June

Ans : C) 30 June

5) What is estimated cost of Bengaluru Suburban Railway Project, proposed to be launch by Narendra Modi?

  • A) Rs. 15,767 Crore
  • B) Rs. 16,434 Crore
  • C) Rs. 17,203 Crore
  • D) Rs. 18,301 Crore

Ans : A) Rs. 15,767 Crore

6) Name the current National Security Adviser?

  • A) Arun Prakash
  • B) Ajit Doval
  • C) Shivshankar Menon
  • D) Bajab Sriwastav

Ans : B) Ajit Doval

7) IFCAS has constituted a committee to examine global best practice in ship financing and leasing. The committee will be headed by whom?

  • A) Vandana Agrawal
  • B) Shridhar Rai
  • C) Monika Jaiswal
  • D) RuBi kumari

Ans : A) Vandana Jaiswal

Also read : Current Affairs Quiz Questions 2021, 27 June

8) Vice President M. Vainkaish Naidu Paid tributes to Sucheta Kriplani, her birth anniversary on 25 July. She was India’s first woman minister of __________.

  • A) Telangana
  • B) Kerala
  • C) Uttar Pradesh
  • D) West Bengal

Ans : C) Uttar Pradesh

Current Affairs Quiz Questions 2021
Current Affairs Quiz Questions 2021

Thanks for reading :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *