Current Affairs Quiz Questions 2021

Current Affairs Quiz Questions 2021 of 27 May by experts to increase general awareness section for all competitive exams especially UPSE, State PCS, CDS, SSC, Banking exams, RRB, NTPC etc!

Current Affairs Quiz Questions 2021 are here :

1) African violet, a new species of plant has been discovered by Indian Institute of science education and research ( IISER ) located in ____________.

  • A) Bhopal
  • B) Pune
  • C) Lucknow
  • D) Bengaluru

Ans : A) Bhopal

2) Mohali International Hockey Stadium has been renamed after which legendary hockey player?

  • A) Udham Singh
  • B) Roop Singh
  • C) Balbir Singh Sr.
  • D) Shankar Laxman

Ans : C) Balbir Singh Sr.

Current Affairs Quiz Questions 2021
Balbir Singh Photo : Spotstar

3) Sports Ministry has given approval to open, how many Khelo India Centres across 7 states in country?

  • A) 151
  • B) 119
  • C) 143
  • D) 175

Ans : C) 143

4) BCCI has cancelled India’s T20 International series against which country in September 2021?

  • A) Bangladesh
  • B) New Zealand
  • C) Sri Lanka
  • D) South Africa

Ans : D) South Africa

5) Shopian district administration of which State/UT achieved 100% target of vaccinating people aged above 45 yrs?

  • A) Jammu and Kashmir
  • B) Assam
  • C) Tripura
  • D) Ladakh

Ans : A) Jammu and Kashmir

Current Affairs Quiz Questions 2021

6) What is the length of USBRL project, reviewed by Union Railways Minister Piyush Goyal recently?

  • A) 118 km
  • B) 272 km
  • C) 189 km
  • D) 317 km

Ans : B) 272 km

7) Who reviewed the preparedness of all Major ports lying on eastern coast of India in wake of cyclone yaas?

  • A) Jitendra Singh
  • B) Mansukh Mandaviya
  • C) Prahlad Singh Patel
  • D) Hardeep Singh Puri

Ans : B) Mansukh Mandaviya

8) Government has released how much amount to 8 North Eastern States under Jal Jeevan Mission?

  • A) Rs. 1605 Crore
  • B) Rs. 1205 Crore
  • C) Rs. 1305 Crore
  • D) Rs. 1905 Crore

Ans : B) Rs. 1605 Crore

Current Affairs Quiz Questions 2021
Current Affairs Quiz Questions 2021
Current Affairs Quiz Questions 2021

Thanks for reading :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *