Current Affairs Quiz Questions 2021, 22 June

Current Affairs Quiz Questions 2021 of 22 June by experts to increase general awareness section for all competitive exams especially UPSE, State PCS, CDS, SSC, Banking exams, RRB, NTPC etc!

1) Which country had announced an emergency shutdown on its sole nuclear power plant, recently?

  • A) United Arab Emirates
  • B) Russia
  • C) Iran
  • D) Afghanistan

Ans : C) Iran

2) Which one will represent India in the G20 Education ministers meet on June 22 ?

  • A) Sanjay Dhotre
  • B) Smiriti Irani
  • C) Ramesh Pokhariyal
  • D) Mukesh Sarma

Ans : A) Sanjay Dhotre

3) Which state has launched statewides mega vaccination campaign to vaccinate everyone?

  • A) Uttarakhand
  • B) Gujarat
  • C) West Bengal
  • D) Rajasthan

Ans : B) Gujarat

4) CM of which state/UT has announced special scheme to provide financial support to orphans?

  • A) Odisha
  • B) Telangana
  • C) Tamil Nadu
  • D) Maharashtra

Ans : A) Odisha

5) Which state become first to cross landmark on administering 20 million vaccine doses, recently?

  • A) Telangana
  • B) Tamil Nadu
  • C) Maharashtra
  • D) Madhya Pradesh

Ans : C) Maharashtra

6) National Ayush Mission has organised 12 hour virtual yoga session ‘Yogathan’ in which of following state?

  • A) Kerala
  • B) Uttar Pradesh
  • C) Bihar
  • D) Tamil Nadu

Ans : A) Kerala

7) Government of India has announced establishment of how many Divyangta khel Kendra’s in different parts of countries?

  • A) Two
  • B) Three
  • C) Four
  • D) Five

Ans : D) Five

8) BCCI has approved how many amounts to support India’s Olympic Campaign in Tokyo?

  • A) 5 Crore
  • B) 10 Crore
  • C) 15 Crore
  • D) 20 Crore

Ans : B) 10 Crore

Also read : Current Affairs Quiz Questions 2021
Current Affairs Quiz Questions 2021
Current Affairs Quiz Questions 2021

Thanks for reading :-

One Reply to “Current Affairs Quiz Questions 2021, 22 June”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *