Current Affairs Quiz Questions 2021, 19 June

Current Affairs Quiz Questions 2021 of 19 June by experts to increase general awareness section for all competitive exams especially UPSE, State PCS, CDS, SSC, Banking exams, RRB, NTPC etc!

1) Rajnath Singh has declined how many road projects to Border Road Organization to nation recently?

  • A) 10
  • B) 11
  • C) 12
  • D) 13

Ans : C) 12

2) Which state government has launched public awareness campaign for vaccination, recently?

  • A) Madhya Paradesh
  • B) Uttar Pradesh
  • C) Tamil Nadu
  • D) Telangana

Ans : A) Madhya Pradesh

3) KVIC has recorded highest ever turnover in 2020 – 21 despite Covid pandemic, headquartered in _________.

  • A) Mohali
  • B) Patna
  • C) Mumbai
  • D) Delhi

Ans : C) Mumbai

4) Which state government will launch a campaign to vaccinate newly elected village pradhans?

  • A) Rajasthan
  • B) Uttar Pradesh
  • C) Uttarakhand
  • D) Bihar

Ans : B) Uttar Pradesh

5) What is the length of first ever shooting range inaugurated at Youth Hostel in Srinagar?

  • A) 10 m
  • B) 15 m
  • C) 20 m
  • D) 25 m

Ans : A) 10 m

people, students, university

6) Union Minister Thawarchand Gehlot virtually inaugurated how many Cross Disability Early Intervention Centre, recently?

  • A) 11
  • B) 14
  • C) 10
  • D) 19

Ans : B) 14

7) Government has extended the validity of Udyog Aadhaar Memorandum from March 31 to ______.

  • A) December 31
  • B) November 31
  • C) October 31
  • D) September 31

Ans : A) December 31

Also read : Current Affairs Quiz Questions 2021, 18 June

8) Which ministry has personalised National Helpline for Preventing financial loss due to cyber fraud?

  • A) Ministry of Education
  • B) Ministry of Health
  • C) Ministry of Home affairs
  • D) Ministry of Finance

Ans : C) Ministry of Home Affairs

Current Affairs Quiz Questions 2021
Current Affairs Quiz Questions 2021

Thanks for reading :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *