Current Affairs Quiz Questions 2021, 18 June

Current Affairs Quiz Questions 2021 of 18 June by experts to increase general awareness section for all competitive exams especially UPSE, State PCS, CDS, SSC, Banking exams, RRB, NTPC etc!

1) Shahpur Kandi Dam Project, which is in news recently, is located in which State/UT?

  • A) Ladakh
  • B) Jammu & Kashmir
  • C) Manipur
  • D) Uttarakhand

Ans : B) Jammu & Kashmir

2) How many centre of excellence have been inaugurated in Karnataka under Indo Israel Agriculture Project, recently?

  • A) 7
  • B) 1
  • C) 2
  • D) 3

Ans : D) 3

3) Which country will set up an International Institute for Vaccine Production including for Covid-19?

  • A) Brazil
  • B) Bangladesh
  • C) Bhutan
  • D) Israel

Ans : B) Bangladesh

4) What is the financial outlay of ‘Customised Crash Course Program’ for Covid-19 front line workers launched by PM Modi?

  • A) Rs. 276 Crore
  • B) Rs. 275 Crore
  • C) Rs. 273 Crore
  • D) Rs. 272 Crore

Ans : A) 276 Crore

5) PM CARES Fund Trust will allocate Rs 41,62 crore to establish two makeshift Covid hospitals by DRDO in which state?

  • A) Odisha
  • B) Uttar Paradesh
  • C) West Bengal
  • D) Maharashtra

Ans : C) West Bengal

coins, currency, investment

6) A MoU has been signed for development of National Maritime Heritage Complex at Lothal in __________.

  • A) Gujrat
  • B) Tamil Nadu
  • C) Jammu & Kashmir
  • D) Bihar

Ans : A) Gujarat

7) TRAI, which launched TV channel selector portal for DTH and Cable TV subscribers, is headquartered in ________.

  • A) Mumbai
  • B) Cheenai
  • C) New Delhi
  • D) Indore

Ans : C) New Delhi

Also read : Current Affairs Quiz Questions 2021, 17 June

8) Who participated in virtual high level event on ” Global Drive to Scale up Global Prevention “?

  • A) Amit Shah
  • B) Harsh Vardhan
  • C) Narendra Modi
  • D) Jaydev Prakaar

Ans : B) Harsh Vardhan

Current Affairs Quiz Questions 2021
Current Affairs Quiz Questions 2021

Thanks for reading :-

One Reply to “Current Affairs Quiz Questions 2021, 18 June”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *