Current Affairs Quiz Questions 2021, 14 June

Current Affairs Quiz Questions 2021 of 14 June by experts to increase general awareness section for all competitive exams especially UPSE, State PCS, CDS, SSC, Banking exams, RRB, NTPC etc!

1) Mukesh Sarma, who has been appointed honorary member of WHO’s Technical Advisory Group is from _________.

  • A) IIT Kanpur
  • B) IIT KharagPur
  • C) IIT Bombay
  • D) IIT Madras

Ans : A) IIT Kanpur

2) National Center for Promotion of Employment for disabled people, recently in news is located in ____________.

  • A) Bhopal
  • B) New Delhi
  • C) Indore
  • D) Chennai

Ans : B) New Delhi

3) G7 leaders have launched Build Back Better World ( B3W ) to counter China’s Belt and Road initiative. Which is not a G7 country?

  • A) United Kingdom
  • B) France
  • C) India
  • D) Germany

Ans : C) India

4) IREDA has invited bids for setting up solar manufacturing units under PLI scheme. It is headquartered in ________.

  • A) New – Delhi
  • B) Bangluru
  • C) Bhopal
  • D) Mumbai

Ans : A) New – Delhi

5) Prime Minister Narendra Modi expressed grief over the demise of Siddalingaiah. He was a well known _________.

  • A) Photographer
  • B) Producer
  • C) Actor
  • D) Writer

Ans : D) Writer

6) Who inaugurated newly revamped Hardayal Municipal Heritage Public Library at Chandani Chowk, recently?

  • A) Harsh Vardhan
  • B) Giri raj Singh
  • C) Rao Inderjit Singh
  • D) Hardeep Singh Puri

Ans : A) Harsh Vardhan

7) ” Namaste Yoga ” mobile app launched in curtain raiser event for _______ international day of Yoga, recently?

  • A) 5th
  • B) 6th
  • C) 7th
  • D) 8th

Ans : 7th

8) Which railway zone has formed all women’s team for examination of goods rake at Kalyan goods yard?

  • A) South East Central Railway
  • B) Central Railway
  • C) Western Railway
  • D) North Central Railway

Ans : B) Central Railway

Current Affairs Quiz Questions 2021
Current Affairs Quiz Questions 2021, 13 June
Current Affairs Quiz Questions 2021

Thanks for reading :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *