Current Affairs Quiz Questions 2021

Current Affairs Quiz Questions 2021 of 14 July by experts to increase general awareness section for all competitive exams especially UPSE, State PCS, CDS, SSC, Banking exams, RRB, NTPC etc!
1) India has signed MoU with which country for execution of 679 Mega Watt Lower Arun Hydro Electric Project?
  • A) Bhutan
  • B) Afghanistan
  • C) Nepal
  • D) Indonesia

Ans : C) Nepal

2) Name the current Sports Minister, who reviewed the preparation of Indian team for Tokyo Olympics ?
  • A) Anurag Thakur
  • B) Kiran Rijjuju
  • C) Bhatnagar Pandey
  • D) Gaurav Kashyap

Ans : A) Anurag Thakur

3) APEDA has inked MoU with ________ for strengthening expert linkage of Farmer Cooperatives and Farmers Producers Organizations.
  • A) NAFED
  • B) SIDBI
  • C) FCI
  • D) CGIAR

Ans : A) NAFED

4) How much amount has been transferred directly to more than 11 crore small and medium farmers under PM Kisan Samman Nidhi Scheme?
  • A) 2.34 Lakh Crore
  • B) 3.45 Lakh Crore
  • C) 7.24 Lakh Crore
  • D) 1.35 Lakh Crore

Ans : D) 1.35 Lakh Crore

Current Affairs Quiz Questions 2021
5) Which bank has introduced retail direct facility to facilitate investment in government securities by individual investors?
  • A) SBI
  • B) ICICI
  • C) Sahara
  • D) RBI

Ans : D) RBI

6) New Cabinet Committee has been formed after cabinet expansion at centre.
The cabinet committee with the Accommodation with function under the chairmanship of _________.
  • A) Amit Shah
  • B) Narendra Modi
  • C) Nagendra Shah
  • D) Abhimanyu Das

Ans : A) Amit Shah

Current Affairs Quiz Questions 2021
7) External Affairs Ministers S. Jayshankar is on a two day visit to which Central Asian Country?
  • A) Israel
  • B) Nepal
  • C) Tajikistan
  • D) Afghanistan

Ans : C) Tajikistan

8) Which State has decided to create new Department for Indigenous Faith and Culture?
  • A) Assam
  • B) Tamil Nadu
  • C) Telangana
  • D) Mizoram

Ans : A) Assam

Also read : Current Affairs Quiz Questions 2021
Current Affairs Quiz Questions 2021
Current Affairs Quiz Questions 2021

Thanks for reading :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *