Current Affairs Quiz Questions 2021, 13 July

Current Affairs Quiz Questions 2021 of 13 July by experts to increase general awareness section for all competitive exams especially UPSE, State PCS, CDS, SSC, Banking exams, RRB, NTPC etc!
1) Government of which state has announced new population policy 2021-2030 to incentivise people in population control?
  • A) Sikkim
  • B) Telangana
  • C) Uttar Pradesh
  • D) Mizoram

Ans : C) Uttar Pradesh

Current Affairs Quiz Questions 2021
2) Union Trasport Minister Nitin Gadkari inaugurated India’s First LNG plant in which city?
  • A) Ahmedabad
  • B) Sikkim
  • C) Kolkata
  • D) Nagpur

Ans : D) Nagpur

3) Who laid the foundation stone of 16 National Highways Projects at Manipur?
  • A) Amit Shah
  • B) Nitin Gadkari
  • C) Harsh Vardhan
  • D) Ram Prashad

Ans : B) Nitin Gadkari

4) Home Minister Amit Shah greeted people on the occasion of Shri Jagannath Yatra, it is famous in which state?
  • A) Jharkhand
  • B) Bihar
  • C) Maharashtra
  • D) Odisha

Ans : D) Odisha

5) Who assumed charge as the Minister of State of Environment Forest and Climate Change on July 12?
  • A) Ashwini Kumar Chaubey
  • B) Ram Vilash Singh
  • C) Sanjeev Kumar Balyan
  • D) Rakesh Trivedi

Ans : A) Ashwini Kumar Chaubey

Current Affairs Quiz Questions 2021
6) Scientists from which Institute have found how electron bubbles are formed in super fluid helium?
  • A) IIT Delhi
  • B) IIT Kanpur
  • C) IISC Bengaluru
  • C) IIT Mumbai

Ans : IISC Bengaluru

7) Who took charge as Union Minister of State in the Ministry Corporate Affairs?
  • A) Rao Indrajit Singh
  • B) Rao Saheb Danve
  • C) Darshan Jardosh
  • D) Sihasan Rao

Ans : A) Rao Indrajit Singh

8) World Population Day, which seeks to raise awareness of global population issues is observed on which date?
  • A) 10 July
  • B) 11 July
  • C) 12 July
  • D) 13 July

Ans : B) 11 July

Also read : Current Affairs Quiz Questions 2021, 12 July
Current Affairs Quiz Questions 2021
Current Affairs Quiz Questions 2021

Thanks for reading :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *