Current Affairs Quiz Questions 2021, 12 June

Current Affairs Quiz Questions 2021 of 12 June by experts to increase general awareness section for all competitive exams especially UPSE, State PCS, CDS, SSC, Banking exams, RRB, NTPC etc!

1) The first meeting of joint working Group on Cyber Security Corporation between India and which country was held virtually?

  • A) United States
  • B) Australia
  • C) Indonesia
  • D) China

Ans : B) Australia

2) Nagangom Dingko Singh, who passed away recently, with which of the following sports?

  • A) Hockey
  • B) Boxing
  • C) Table Tennis
  • D) Football

Ans : B) Boxing

3) Sanjeevani, a telemedicine company Service of the Health ministry has crossed another milestone by __________ consultations?

  • A) 20 Lakh
  • B) 60 Lakh
  • C) 30 Lakh
  • D) 80 Lakh

Ans : B) 80 Lakh

4) Who will participate in outreach session of G7 Summit in virtual format?

  • A) Narendra Modi
  • B) Nitin Gadkari
  • C) Amit Shah
  • D) S. Jayshankar

Ans : A) Narendra Modi

5) Radha Mohan, who passed away at the age of 78 years, was the former information commissioner of which state?

  • A) Uttar Pradesh
  • B) Bihar
  • C) Haryana
  • D) Odisha

Ans : D) Odisha

6) Who among took over the charge of the Coast Guard region East on June 11?

  • A) Anurag Thapliyal
  • B) Rajendra Prasad
  • C) Anand Prakash Badola
  • D) Krishna Swami Natrajan

Ans : C) Anas Prakash Badola

7) Centre for Cellular and Molecular platform ( C- Camp ), which is in news located in __________.

  • A) Banglore
  • B) Indore
  • C) New Delhi
  • D) Mumbai

Ans : A) Banglore

8) Center has released Revenge Deficit Grant of Rs 9871 crore to how many state, recently?

  • A) 17
  • B) 15
  • C) 22
  • D) 11

Ans : A) 17

Current Affairs Quiz Questions 2021
Current Affairs Quiz Questions 2021, 12 June
Current Affairs Quiz Questions 2021

Thanks for reading :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *