Current Affairs Quiz Questions 2021, 12 July

Current Affairs Quiz Questions 2021 of 12 July by experts to increase general awareness section for all competitive exams especially UPSE, State PCS, CDS, SSC, Banking exams, RRB, NTPC etc!
1) How many countries in European Union has recognised Covishield vaccine for travellers, recently?
  • A) 12
  • B) 13
  • C) 14
  • D) 15

Ans : D) 15

Current Affairs Quiz Questions 2021
2) Pawan Singh, who has been selected as first ever Indian Jury for upcoming Tokyo Olympic Games belongs to which state?
  • A) West Bengal
  • B) Maharashtra
  • C) Assam
  • D) Delhi

Ans : B) Maharashtra

3) Who participated in G20 High Level Tax Policy and Climate Change virtually?
  • A) Nirmala Sitharaman
  • B) Piyush Goyal
  • C) Amit Shah
  • D) Arun Jethli

Ans : A) Nirmala Sitharaman

4) CPWD under the Ministry of Housing and Urban Affairs will celebrate which year of its glorious service to the nation on July 12?
  • A) 165th
  • B) 166th
  • C) 167th
  • D) 168th

Ans : C) 167th

5) Under PMGKAY, centre has allocated over 198 lakh tonnes of food grains for next how many months?
  • A) Three
  • B) Four
  • C) Six
  • D) Five

Ans : D) Five

6) PK Warrior, an Indian Ayurveda Practitioner, passes away belongs to which state?
  • A) Tamilnadu
  • B) Kerala
  • C) Maharashtra
  • D) Gujarat

Ans : B) Kerala

Current Affairs Quiz Questions 2021
7) National Fisheries Development Board celebrated the National Fish Farmers Day virtually on which date?
  • A) July 7
  • B) July 8
  • C) July 9
  • D) July 10

Ans : D) July 10

8) NIIT has partenered with which bank to launch a Digital Banking Academy?
  • A) Axis Bank
  • B) HDFC Bank
  • C) SBI Bank
  • D) ICICI Bank

Ans : A) Axis Bank

Also read : Current Affairs Quiz Questions 2021, 11 July
Current Affairs Quiz Questions 2021
Current Affairs Quiz Questions 2021

Thanks for reading :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *