Current Affairs Quiz Questions 2021, 10 June

Current Affairs Quiz Questions 2021 of 10 June by experts to increase general awareness section for all competitive exams especially UPSE, State PCS, CDS, SSC, Banking exams, RRB, NTPC etc!

1) which state has declared Raimona and Dehing Patkai as National Park, recently?

  • A) Nagaland
  • B) Assam
  • C) Meghalaya
  • D) Himachal Pradesh

Ans : B) Assam

2) Which state has exempted the cinema halls, multiplexes and gyms for paying property tax due to Covid-19 pandemic?

  • A) Uttar Pradesh
  • B) Punjab
  • C) Haryana
  • D) Gujarat

Ans : D) Gujarat

3) CM Udasi, who passed away at the age of 85 years, was a former minister from __________.

  • A) Uttar Pradesh
  • B) Bihar
  • C) Karnataka
  • D) Rajasthan

Ans : C) Karnataka

4) Government of which state will organise free vaccination drive for sports persons?

  • A) Gujarat
  • B) Karnataka
  • C) Madhya Pradesh
  • D) Haryana

Ans : D) Haryana

5) Jal Shakti Ministry has allocated, how much amount under Swatch Bharat Mission ( Grameen ) phase-2 towards solid and liquid waste management?

  • A) Rs. 20,100 Crore
  • B) Rs. 50,900 Crore
  • C) Rs. 40,700 Crore
  • D) Rs. 70,400 Crore

Ans : C) Rs. 40,700 Crore

6) Central Food Technological Research Institute ( CFTRI ) is working on probiotic food to protect children prone to 3rd wave of Covid infection?

  • A) Chennai
  • B) Mysore
  • C) Gurugram
  • D) Indore

Ans : B) Mysore

7) External Affairs Minister Dr. S Jaishankar is on a three day visit to which country?

  • A) Kuwait
  • B) Yemen
  • C) Oman
  • D) Bahrain

Ans : A) Kuwait

8) World Food Safety Day is observed every year on which of the following date?

  • A) June 7
  • B) June 10
  • C) June 15
  • D) June 9

Ans : A) June 7

Current Affairs Quiz Questions 2021
Current Affairs Quiz Questions 2021, 9 June
Current Affairs Quiz Questions 2021

Thanks for reading :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *