Current Affairs Quiz Questions 2021, 07 July

Current Affairs Quiz Questions 2021 of 07 July by experts to increase general awareness section for all competitive exams especially UPSE, State PCS, CDS, SSC, Banking exams, RRB, NTPC etc!
1) CM of which state/UT has launched financial aid scheme for people who lost family members due to Corona Virus?
  • A) Haryana
  • B) Maharashtra
  • C) Delhi
  • D) Ladakh

Ans : C) Delhi

2) National Tiger Conservation Authority ( NTCA ) has approved conversion of Ramgarh Visdhari Century, in to 4th tiger reserve of which state?
  • A) Gujarat
  • B) West Bengal
  • C) Tamil Nadu
  • D) Rajasthan

Ans : D) Rajasthan

Current Affairs Quiz Questions 2021
3) Tourism Ministry has signed MoU with which travel company to strengthen hospitality and tourism industry?
  • A) Yatra.com
  • B) Travel Guru
  • C) Make my Trip
  • D) Osm Trip

Ans : A) Yatra.com

4) DPIIT has initiated a project on open network for Digital Commerce. Department in its current form came in to being in which year?
  • A) 2017
  • B) 2018
  • C) 2019
  • D) 2020

Ans : C) 2019

5) President Ram Nath Kovind has appointed new governors at how many states?
  • A) 6
  • B) 8
  • C) 9
  • D) 7

Ans : B) 8

6) Which ministry has launched informational video series ‘Covid Gurukul’ on social media platforms?
  • A) Ministry of Education
  • B) Ministry of Culture
  • C) Ministry of Health and Family walfare
  • D) Ministry of defense

Ans : C) Ministry of Health and Family walfare

7) PM Narendra Modi paid tribute to Shyam Prasad Mookerjee on which birth anniversary in July?
  • A) 130
  • B) 110
  • C) 100
  • D) 120

Ans : D) 120

8) Who has been appointed as Karnataka governor, recently?
  • A) Thaawarchand Gehlot
  • B) Hari Om Babu
  • C) Arbind Shah
  • D) Mangubhai Chhanganbhai Patel

Ans : A) Thaawarchand Gehlot

Also read : Current Affairs Quiz Questions 2021, 06 July
Current Affairs Quiz Questions 2021
Current Affairs Quiz Questions 2021

Thanks for reading :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *