Current Affairs Quiz Questions 2021, 06 July

Current Affairs Quiz Questions 2021 of 06 July by experts to increase general awareness section for all competitive exams especially UPSE, State PCS, CDS, SSC, Banking exams, RRB, NTPC etc!
1) India received 2,600 kilos mangoes from which country, memonto of friendship?
  • A) Nepal
  • B) Bangladesh
  • C) China
  • D) Indonesia

Ans : B) Bangladesh

Current Affairs Quiz Questions 2021
2) Army Chief General MM Naravane is on a four day visit to which of the following country?
  • A) United Kingdom
  • B) Italy
  • C) Germany
  • D) Both A and B

Ans : D) Both A and B

3) Govt has set up how many more Central Drug Laboratories from Covid vaccine testing, recently?
  • A) One
  • B) Four
  • C) Three
  • D) Two

Ans : D) Two

4) According to MoS Agriculture Kailash Chaudhary, how many Farmers Producers Organizations are going to be formed across the country?
  • A) Five Thousand
  • B) Ten Thousand
  • C) Fifteen Thousand
  • D) Twenty Thousand

Ans : B) Ten Thousand

5) Which ministry has launched Ayurveda dataset on clinical Trials Registery India CTRL portal on July 05?
  • A) Ministry of Aayush
  • B) Ministry of Home
  • C) Ministry of Education
  • D) Ministry of Health

Ans : A) Ministry of Aayush

Current Affairs Quiz Questions 2021
6) PM Modi remembered former Union Minister Ram Vilash Paswan on his birth anniversary on July 5, He was an Indian politician from which state?
  • A) Uttrakhand
  • B) Tamil Nadu
  • C) Uttar Pradesh
  • D) Bihar

Ans : D) Bihar

7) Who will adress the CoWIN Global Conclave on July 05?
  • A) Narendra Modi
  • B) Narendra Singh Tomar
  • C) Tirat Singh
  • D) Pushkar Singh Dhami

Ans : A) Narendra Modi

8) Center has sectioned funds for setting up of new vaccine testing laboratory in which city?
  • A) Chennai
  • B) Indore
  • C) Hyderabad
  • D) Delhi

Ans : C) Hyderabad

Also read : Current Affairs Quiz Questions 2021, 05 July
Current Affairs Quiz Questions 2021
Current Affairs Quiz Questions 2021

Thanks for reading :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *