Current Affairs Quiz Questions 2021, 05 June

Current Affairs Quiz Questions 2021 of 05 June by experts to increase general awareness section for all competitive exams especially UPSE, State PCS, CDS, SSC, Banking exams, RRB, NTPC etc!

1) _______________ has developed nano fibre technology based oral tablets of Amphotericin B to treat fungal infections.

  • A) IIT Hyderabad
  • B) IIT Bombay
  • C) IIT Madras
  • D) IIT Kanpur

Ans : A) IIT Hyderabad

2) Anerood Jugnauth, who passed away was the former president and prime minister of which country?

  • A) Indonesia
  • B) Thailand
  • C) Mauritius
  • D) Singapore

Ans : C) Mauritius

3) India and which country held bilateral consultations on UN issues via video conferencing?

  • A) New Zealand
  • B) Germany
  • C) Brazil
  • D) France

Ans : B) Germany

4) Which state retained the top rank in the third edition of SDG index released by NITI Aayog?

  • A) Karnataka
  • B) Himachal Pradesh
  • C) Kerala
  • D) West Bengal

Ans : C) Kerala

5) Which government state has implement MAPS scheme to provide employment and training to youth of state?

  • A) Kerala
  • B) Odisha
  • C) Maharashtra
  • D) Rajasthan

Ans : C) Maharashtra

6) Union Minister Narendra Singh Tomar inaugurated Indus Best Mega Food in which state/UT?

  • A) Jammu and Kashmir
  • B) Kerala
  • C) Uttarakhand
  • D) Chhattisgarh

Ans : D) Chhattisgarh

Current Affairs Quiz Questions 2021

7) CM of which state has chaired the first meeting of GMO to examine GST concession and exemption of Covid relief material?

  • A) Meghalaya
  • B) Manipur
  • C) Mizoram
  • D) Maharashtra

Ans : A) Meghalaya

8) RBI has kept the policy repo rate unchanged at what percent for six time in a row?

  • A) 4%
  • B) 4.25%
  • C) 4.35%
  • D) 4.45%

Ans : A) 4%

Current Affairs Quiz Questions 2021
Current Affairs Quiz Questions 2021

Thanks for reading :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *