Current Affairs Quiz Questions 2021

Current Affairs Quiz Questions 2021 of 05 July by experts to increase general awareness section for all competitive exams especially UPSE, State PCS, CDS, SSC, Banking exams, RRB, NTPC etc!
1) CM of which state has announced a reward to medal winners from state in Olympics recently?
  • A) Uttrakhand
  • B) Assam
  • C) Jharkhand
  • D) Goa

Ans : C) Jharkhand

Current Affairs Quiz Questions 2021

2) Education Minister Ramesh Pokhriyal will virtually launch NIPUN Bharat at which date?

  • A) 3July
  • B) 4 July
  • C) 5 July
  • D) 6 July

Ans : C) 5 July

3) Who has taken charge as United State’s new envoy to India, recently?
  • A) Atul Keshap
  • B) Raju Sinha
  • C) Dhirendra Verma
  • D) Govind Sahay

Ans : A) Atul Keshap

4) Which state has set up afforestation record by planting 25 crores saplings recently?
  • A) Madhya Pradesh
  • B) Goa
  • C) Chandigarh
  • D) Uttar Pradesh

Ans : D) Uttar Pradesh

Current Affairs Quiz Questions 2021
5) Pushkar Singh Dhami will take oath as new cheif minister of which state?
  • A) Telangana
  • B) Jharkhand
  • C) Uttarakhand
  • D) Uttar Pradesh

Ans : C) Uttrakhand

6) Banihal Qazigund Tunnel is located in which state/UT, recently in news?
  • A) Chandigarh
  • B) New Delhi
  • C) Uttarakhand
  • D) Jammu & Kashmir

Ans : D) Jammu & Kashmir

7) Govt at which state is planning to establish health ATM to provide better health facilities to people?
  • A) West Bengal
  • B) Uttar Pradesh
  • C) Assam
  • D) Telangana

Ans : B) Uttar Pradesh

8) India has achieved the highest ever merchandise export of ________ in first quarter of current financial year?
  • A) 95 Billion Dollar
  • B) 85 Billion Dollar
  • C) 75 Billion Dollar
  • D) 65 Billion Dollar

Ans : A) 95 Billion Dollar

Also read : Current Affairs Quiz Questions 2021, 04 July
Current Affairs Quiz Questions 2021
Current Affairs Quiz Questions 2021

Thanks for reading :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *