Current Affairs Quiz Questions 2021, 04 June

Current Affairs Quiz Questions 2021 of 04 June by experts to increase general awareness section for all competitive exams especially UPSE, State PCS, CDS, SSC, Banking exams, RRB, NTPC etc!

1) Government of which state/UT has launched ” Covid Free Village ” Contest?

  • A) Ladakh
  • B) Maharashtra
  • C) Rajasthan
  • D) Jammu and Kashmir

Ans : A) Ladakh

2) Who launched Seed Minikit Programme, recently?

  • A) Piyush Goyal
  • B) Jitendra Kumar
  • C) Prahlad Singh
  • D) NS Tomar

Ans : D) NS Tomar

3) Which edition of Sustainable Development Goals ( SDG ) Index has been launched by NITI Aayog?

  • A) 2nd
  • B) 5th
  • C) 4th
  • D) 3rd

Ans : D) 3rd

4) Gujarat government has announced relief package of how much amount for fishermen affected by Cyclonic storm Tauktae?

  • A) Rs. 105 Crore
  • B) Rs. 112 Crore
  • C) Rs. 125 Crore
  • D) Rs. 119 Crore

Ans : A) Rs. 105 Crore

5) Veteran politician, Issac Herzog has been elected as 11th president of which country?

  • A) Algeria
  • B) Colombia
  • C) Israel
  • D) Finland

Ans : C) Israel

Current Affairs Quiz Questions 2021

6) Government of which state will conduct the digital survey of agriculture lands in state?

  • A) Telangana
  • B) Kerala
  • C) Manipur
  • D) Odisha

Ans : A) Telangana

7) CM of which state has announced 33% reservation for girl students in engineering & medical collages?

  • A) Rajasthan
  • B) Bihar
  • C) Uttar Pradesh
  • D) Haryana

Ans : B) Bihar

8) CM of Tamil Nadu has launched series of walfare schemes to commemorate _______ birthday of M. Karunanidhi?

  • A) 81st
  • B) 97th
  • C) 52nd
  • D) 75th

Ans : B) 97th

Current Affairs Quiz Questions 2021
Current Affairs Quiz Questions 2021

Thanks for reading :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *