Current Affairs Quiz Questions 2021, 03 June

Current Affairs Quiz Questions 2021 of 03 June by experts to increase general awareness section for all competitive exams especially UPSE, State PCS, CDS, SSC, Banking exams, RRB, NTPC etc!

1) Which multinational company has launched the first ever Asia Pacific Cyber Security Council?

  • A) Infosys
  • B) TCS
  • C) Microsoft
  • D) Wipro

Ans : C) Microsoft

2) SINOVAC Covid vaccine of which of the following country has been approved by WHO for emergency use listing?

  • A) Russia
  • B) India
  • C) China
  • D) Indonesia

Ans : C) China

3) Who among has launched digitized versions of Flagship Health Schemes on NHA’s IT Platform?

  • A) Nirmala Sitharaman
  • B) Harsh Vardhan
  • C) Piyush Goyal
  • D) S Jayshankar

Ans : B) Harsh Vardhan

4) Who had been nominated to Rajya Sabha, recently?

  • A) Mahesh Jethmalani
  • B) Swapan Dasgupta
  • C) Ripun Bora
  • D) Both A and B

Ans : D) Both A and B

5) Who has assumed charge as the chief of personnel in Indian Navy, recently?

  • A) Swaraj Prakash
  • B) DK Tripathi
  • C) Abhay Raghunath
  • D) Yashwant Prasad

Ans : B) DK Tripathi

6) World’s first Human case of H10N3 Bird Flu has been reported in which of the following country?

  • A) Brazil
  • B) Afghanistan
  • C) China
  • D) India

Ans : C) China

7) Which state celebrated its 8th Formation Day on June 21?

  • A) Telangana
  • B) Bihar
  • C) Kerala
  • D) Madhya Pradesh

Ans : A) Telangana

8) Which country hosted BRICS Foreign Minister’s meeting on June 1?

  • A) Bangladesh
  • B) Russia
  • C) India
  • D) China

Ans : C) India

Current Affairs Quiz Questions 2021
Current Affairs Quiz Questions 2021

Thanks for reading :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *