Current Affairs Quiz Questions 2021, 01 July

Current Affairs Quiz Questions 2021 of 01 July by experts to increase general awareness section for all competitive exams especially UPSE, State PCS, CDS, SSC, Banking exams, RRB, NTPC etc!
1) Air India is planning to operate international flights as part from Gannavaram international airport at which city?
  • A) Guntur
  • B) Vijayawada
  • C) Mahanagar
  • D) Non of these

Ans : B) Vijayawada

2) Union Minister Dharmendra Pradhan inaugurated 100 bed covid hospital in which district of Odisha, recently?
  • A) Devghar
  • B) Angul
  • C) Balasore
  • D) Tritghar

Ans : A) Devghar

3) Jacob Zuma, who has been sentenced to 15 months in jail, is former president of which country?
  • A) Brazil
  • B) Russia
  • C) Iran
  • D) South Africa

Ans : D) South Africa

4) World Bank will provide how much amount to Bangladesh to boost rural economy?
  • A) USD 500 million
  • B) USD 400 million
  • C) USD 300 million
  • D) USD 200 million

Ans : C) USD 300 million

5) Who inaugurated loading operation maiden voyage of coastal shipping services, recently?
  • A) Mansukh Mandaviya
  • B) Jaydev Sukla
  • C) Harsh Vardhan
  • D) Dev Prataap

Ans : A) Mansukh Mandaviya

Current Affairs Quiz Questions 2021
6) Aatmanirbhar Krishi App, to equip farmers agriculture insights and weather alerts has been launched by whom?
  • A) Ajay Kumar Bhalla
  • B) K. Vijay Raghawan
  • C) Pradep kumar
  • D) Sarash Jha

Ans : B) K. vijay Raghawan

7) PM Modi would interact with beneficiaries of Digital India July 1. It was launched by PM Modi in which year?
  • A) 2020
  • B) 2018
  • C) 2016
  • D) 2015

Ans : D) 2015

Current Affairs Quiz Questions 2021
8) Pradhan Mantri Gramin Kalyan Anna Yojana, Food Walfare Scheme, has been extended to how much months?
  • A) 3
  • B) 5
  • C) 9
  • D) 8

Ans : 5

Current Affairs Quiz Questions 2021, 30 June
Current Affairs Quiz Questions 2021
Current Affairs Quiz Questions 2021

Thanks for reading :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *