Current Affairs Quiz Questions 2021, 23 June

Current Affairs Quiz Questions 2021 of 23 June by experts to increase general awareness section for all competitive exams especially UPSE, State PCS, CDS, SSC, Banking exams, RRB, NTPC etc!

1) ‘ Sakshama ‘ Covid helpline for specially abled has been rolled out in which of the following city?

  • A) Bengaluru
  • B) Pune
  • C) Mumbai
  • D) Chennai

Ans : A) Bengluru

2) Which state government has released guidelines for protecting school students from sexual abuse?

  • A) Telangana
  • B) Uttar Pradesh
  • C) Tamil Nadu
  • D) Maharashtra

Ans : Tamil Nadu

3) Aq to UN report, India received _________ in Foreign Direct Investment in 2020.

  • A) USD 21 Billion
  • B) USD 36 Billion
  • C) USD 70 Billion
  • D) USD 64 Billion

Ans : D) USD 64 Billion

4) Name the minister of state for Education who launched NIOS Diploma course in yogic science, recently?

  • A) Nitianand Rai
  • B) Amit Shah
  • C) Sanjay Dhotre
  • D) Rakesh Jha

Ans : C) Sanjay Dhotre

5) NHRC has constituted seven member committee to enquire in to complaints of post poll violence in which state?

  • A) West Bengal
  • B) Bihar
  • C) Tamil Nadu
  • D) Odisha

Ans : A) West Bengal

6) Govt has extended the waiver of Interstate Transmission System ( ISTS ) charges on transmission of electricity generated from solar and wind sources up to _________.

  • A) 22June 2023
  • B) 30 June 2025
  • C) 30 June 2022
  • D) 22 June 2025

Ans : B) 30 June 2025

7) Which UT has taken several measures to preserve herbs from extinction?

  • A) Chandigarh
  • B) Puducherry
  • C) Ladakh
  • D) New Delhi

Ans : C) Ladakh

butterbur, leaf, plant

8) World hydrography day celebrated every year on _________.

  • A) June 21
  • B) June 22
  • C) June 23
  • D) June 24

Ans : June 21

Current Affairs Quiz Questions 2021, 22 June
Current Affairs Quiz Questions 2021
Current Affairs Quiz Questions 2021

Thanks for reading :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *