Current Affairs Quiz Questions 2021, 11 June

Current Affairs Quiz Questions 2021 of 11 June by experts to increase general awareness section for all competitive exams especially UPSE, State PCS, CDS, SSC, Banking exams, RRB, NTPC etc!

1) Which edition of two day Arab-India Energy Forum, which was held in virtual formal concluded recently?

  • A) 2nd
  • B) 7th
  • C) 1st
  • D) 5th

Ans : C) 1st

2) Buddhadeb Das Gupta, who passed away after a prolonged illness, was well-known for __________.

  • A) Music Composer
  • B) Film Maker
  • C) Journalists
  • D) Comedian

Ans : B) Film Maker

3) How many Indian Universities have achieved top 200 position in QS world University Ranking 2022?

  • A) Three
  • B) Five
  • C) Nine
  • D) Eleven

Ans : A) Three

4) Which has became the first country in the world to adopt Bitcoin as legal tender?

  • A) El Salvador
  • B) Zimbabwe
  • C) Nigeria
  • D) South Africa

Ans : A) El Salvador

5) CBI has registered case against two private companies for alleged loss of around Rs. 466.51 crore to which Bank?

  • A) Bank of India
  • B) Yes Bank
  • C) HDFC Bank
  • D) State Bank of India

Ans : B) Yes Bank

6) How many farmers have been benefitted from ongoing wheat procurement during current rabi marketing season?

  • A) 35 Lakh
  • B) 22Lakh
  • C) 46 Lakh
  • D) 55 Lakh

Ans : 46 Lakh

7) Government has approved allotment of __________ spectrum in 700 MHz frequency band to Railways for enhanced safety and security of train operations.

  • A) 2 MHz
  • B) 7 MHz
  • C) 5 MHz
  • D) 9 MHz

Ans : 5 MHz

8) DIC and ICAR have signed MoU to provide ‘ Demand Based Tele Agriculture Advisories ‘ to farmers. DIC is found in which year?

  • A) 1998
  • B) 2005
  • C) 2001
  • D) 2010

Ans : D) 2010

Current Affairs Quiz Questions 2021
Current Affairs Quiz Questions 2021, 10 June
Current Affairs Quiz Questions 2021

Thanks for reading :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *