Current Affairs Quiz Questions 2021, 10 July

Current Affairs Quiz Questions 2021 of 10 July by experts to increase general awareness section for all competitive exams especially UPSE, State PCS, CDS, SSC, Banking exams, RRB, NTPC etc!
1) Which state cabinet has aproved cow protection bill to be tabled in upcoming budget session of assembly?
  • A) Bihar
  • B) Jharkhand
  • C) Assam
  • D) Uttar Pradesh

Ans : C) Assam

2) Which state has confirmed the presence mosquito borne zika virus infection in the state for the very first time?
  • A) Kerala
  • B) Karnataka
  • C) Assam
  • D) Bihar

Ans : A) Kerala

Current Affairs Quiz Questions 2021
3) Which state government has decided to construct 9 Lakh houses in two years under housing state schemes?
  • A) Gujarat
  • B) Karnataka
  • C) Rajasthan
  • D) Odisha

Ans : B) Karnataka

4) Finance minister has released four monthly installment of post Revenue Deficit Grant of over 9 thousand 871 crore rupees to _____________?
  • A) 12 States
  • B) 10 States
  • C) 14 States
  • D) 15 States

Ans : D) 15 States

5) SPARSH, web based integrated system has been implemented by which minister?
  • A) Ministry of Defense
  • B) Ministry of Home affairs
  • C) Ministry of Corporate affairs
  • D) Ministry of Labour and Employments

Ans : A) Ministry of Defense

6) CCI is headquartered in __________?
Union Cabinet has approved MoC between CCI and JFTC to promotion and strengthen cooperation in matter of competition law and politics.
  • A) Kolkata
  • B) Bengaluru
  • C) New- Delhi
  • D) Indore

Ans : C) New – Delhi

7) External Affairs Minister Dr. S Jaishankar will pay a two day special visit to which country?
  • A) New Zealand
  • B) UAE
  • C) Georgia
  • D) Mongolia

Ans : C) Georgia

8) Who took charge as the Union Minister of Railways and Information Technology?
  • A) Ashwini Vaishnav
  • B) Kiran Rijuju
  • C) Kisan Reddy
  • D) Harish Varma

Ans : A) Ashwini Vaishnav

Also read : Current Affairs Quiz Questions 2021, 09 July
Current Affairs Quiz Questions 2021
Current Affairs Quiz Questions 2021

Thanks for reading :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *