Current Affairs Quiz Questions 2021, 03 July

Current Affairs Quiz Questions 2021 of 03 July by experts to increase general awareness section for all competitive exams especially UPSE, State PCS, CDS, SSC, Banking exams, RRB, NTPC etc!
1) Who has been recently qualified for upcoming Tokyo Games in both 100 m ans 200 m races?
  • A) Mehesh Choubisi
  • B) Raju Bhatnaagar
  • C) Dutee Chand
  • D) Rai Singh

Ans : C) Dutee Chand

2) According to Union Minister, GST will help achieve vision five trillion dollar Indian economy by which year?
  • A) 2024
  • B) 2022
  • C) 2023
  • D) 2025

Ans : D) 2025

Current Affairs Quiz Questions 2021
3) Who has taken over as vice Chief of Air Staff, recently?
  • A) Vivek Ram Chaudhari
  • B) Narayan Mishra
  • C) Jyoti Vishva
  • D) Ram Kumar

Ans : A) Vivek Ram Chaudhari

4) Who launched the Crop Insurance Awareness Campaign for Fasal Bima Yojana during the crop insurance week?
  • A) Harsh Vardhan
  • B) Trinath Rao
  • C) Amit Shah
  • D) N.S Tomar

Ans : D) N.S Tomar

5) Mansukh Mandaviya has virtually inaugurated PSA oxygen plant in which district of UP?
  • A) Varanasi
  • B) Basti
  • C) Aligarh
  • D) Gajiyabad

Ans : B) Basti

6) Govt of India has invited nominations for Subjas Chandra Bose Aapda Prabandhan Puruskar 2022. How much case the amount carries?
  • A) 3 Lakh
  • B) 4 Lakh
  • C) 5 Lakh
  • D) 6 Lakh

Ans : C) 5 Lakh

Current Affairs Quiz Questions 2021
7) India has joined organization for for Economic Co-operation and Development ( OECD ) and G20 Inclusive Framework Tax Deal.
Where is headquarters of OECD?
  • A) Paris
  • B) New York
  • C) China
  • D) India

Ans : A) Paris

8) State bank of India, Oldest Commercial Bank in India, celebrated its ________foundation day on 01 July?
  • A) 55th
  • B) 66th
  • C) 77th
  • D) 88th

Ans : B) 66th

Also read : Current Affairs Quiz Questions 2021, 02 July
Current Affairs Quiz Questions 2021
Current Affairs Quiz Questions 2021

Thanks for reading :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *