Current Affairs Quiz Questions 2021, 02 July

Current Affairs Quiz Questions 2021 of 02 July by experts to increase general awareness section for all competitive exams especially UPSE, State PCS, CDS, SSC, Banking exams, RRB, NTPC etc!
1) CBSE introduced Financial Literacy Textbook NPCI for students of which class?
  • A) Class 5
  • B) Class 7
  • C) Class 8
  • D) Class 6

Ans : C) Class 6

2) West Bengal government has launched ‘ Student Credit Card ‘ to provide soft loan up to how much amount for higher studies?
  • A) 9 Lakh
  • B) 10 Lakh
  • C) 11 Lakh
  • D) 12 Lakh

Ans : B) 10 Lakh

Current Affairs Quiz Questions 2021
3) ” HAUSLA” initiative for woman entrepreneurs has been launched by which of the following state/UT?
  • A) Ladakh
  • B) New Delhi
  • C) Kolkata
  • D) Jammu & Kashmir

Ans : D) Jammu & Kashmir

4) Center has declared which state as disturbed area for six months?
  • A) Assam
  • B) Nagaland
  • C) Meghalaya
  • D) Tripura

Ans : B) Nagaland

5) CM of which state has asked the finance department to release Rs 10.50 crore for 50 village under phase-| of PMAGY ?
  • A) Punjab
  • B) Haryana
  • C) West Bengal
  • D) Jharkhand

Ans : A) Punjab

Current Affairs Quiz Questions 2021
6) Who has taken charge as Director of All India Radio, recently?
  • A) Jayant Verma
  • B) N. Venudhar Reddy
  • C) Shridhar Sinha
  • D) Rakesh Mure

Ans : B) N. Venudhar Reddy

7) Cabinet has approved MoU between India and which country on Refurbishing Personal Administration at governance reforms?
  • A) New York
  • B) Hungry
  • C) Iran
  • D) Gambia

Ans : D) Gambia

8) Union Cabinet has approved stimulus package of how much amount as part of Atma Nirbhar Bharat Package?
  • A) 6 Lakh 28 thousand crore
  • B) 8 Lakh 45 thousand crore
  • C) 2 Lakh 23 thousand crore
  • D) 4 Lakh 25 thousand crore

Ans : A) 6 Lakh 28 thousand crore

Also read : Current Affairs Quiz Questions 2021, 01 July
Current Affairs Quiz Questions 2021
Current Affairs Quiz Questions 2021

Thanks for reading :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *